Vsebino menjamo za zvestobo

Umetna inteligenca je predlagala 5 najboljših člankov za e-trgovino o vsebinskem trženju. Ti članki se začnejo takole:
»Število spletnih trgovin raste vsak dan, pandemija je pospešila rast e-trgovine – tukaj je statistika.«
»Najuspešnejši tržniki vlagajo veliko truda v vsebinski marketing, ker je edina stvar, ki lahko hkrati privabi občinstvo, spodbudi nakup in obdrži to občinstvo,« nadaljujejo raziskave in številke.
“Ljudje si delijo zgodbe že 44.000 let in bodo to počeli še naprej,” potem spet rezultati raziskave.
“Oglaševalski hrup je postal preprosto oglušujoč in ljudje ne sprejemajo oglaševanja, sovražijo oglaševanje, blokirajo oglaševanje.”
“9 pomembnih razlogov za vključitev v vsebinski marketing prav zdaj – rezultat ankete.”
Vse te stvari so pomembne. Ko pa berete isto stvar, vam želim, dragi podjetniki, dati delujoč algoritem za izdelavo vsebinskega sistema za spletno trgovino.

Zakaj bi torej o vsebinskem marketingu razmišljal prav zdaj? Vsebino menjamo za zvestobo

Lastniki spletnih trgovin v Podatki Telegrama pregretih nišah so v času, ko je konkurenca dobesedno narasla, ugotovili, da je treba blagovno znamko razvijati. Moč blagovne znamke je tista, ki vam bo pomagala izstopati iz množice konkurentov, zgraditi zvestobo in doseči ponovno prodajo. Oseba vidi isti izdelek s približno enako ceno in pogoji dostave ter … kupi od priljubljene blagovne znamke, ki zaupajo. Takšne blagovne znamke ni mogoče zgraditi brez naslednjih komponent:Če že več let prodajate določen izdelek, pa ste nenadoma razširili linijo ali prešli na prodajo izdelkov druge kategorije, boste brez vsebinskega marketinga te spremembe težko razložili, vzbudili zanimanje in željo po nakupu pri rednih kupcih. Vsebina trženje deluje, tudi če imate izklopljene oglase. Vsebinski marketing vam bo pomagal, ko se bo cena za privabljanje potencialne stranke v nišo močno povečala.
Vsebina deluje tako, da pritegne organski promet. Več uporabne vsebine kot ustvarite, bolj boste vidni pri iskanju. In višje kot je vaša spletna trgovina uvrščena .

Delajmo vsebinski marketing! Kje začnemo?

Podatki Telegrama

Ko razvijam vsebinske strategije za stranke, vedno začnem z revizijo obstoječe vsebine. Preverjam vsebino spletnega mesta, skrbno preučim storitvene strani spletne trgovine – Domov, O nas, Dostava, Plačilo, Garancije. Gledam vsebino na straneh razdelkov, v produktni kartici, študijskih glasilih, socialnih omrežjih, posebnih straneh – za partnerje in distributerje. Berem kritike, vprašanja, ki jih zastavljajo na družbenih omrežjih in po telefonu operaterju (ko so prepisi). Če se izrazim kulturno, najdem “točke rasti”. In odkrito 治疗下邻疼痛的高级工具 povedano, obstajajo napake, ki jih je treba popraviti. Birokracija, dvojno tolmačenje, nejasna navodila ali pomanjkanje pravil, kjer bi morala biti, nepopolne informacije, napake v vsebini in črkovanju. Zamegljene ponudbe, neuspešno pozicioniranje, UTP, ki se lahko pojavi na nepričakovanem mestu, ne pa na glavni strani.To počnem, ker gostoljubni gostitelji, preden sprejmejo goste – in vsebinski marketing je namenjen privabljanju novih ljudi na vaše spletno mesto – očistijo. Besedila na straneh storitev so pomembna.

Kako najti odgovore pri osebju spletne trgovine?

Anketo izvedite sami. Povejte, da bo 银行电子邮件列表 vsak, ki odgovori na vprašanje, prejel popust ali bonus. Med udeleženci ankete organizirajte žrebanje nečesa dragocenega. Pojasnite, zakaj je to pomembno. Nato razmislite o vprašanjih o bolečinah, potrebah, željah, povezanih z vašo nišo, oblikujte ta vprašanja, ustvarite Google obrazec, pošljite glasila naročnikom, dajte povezavo do ankete sledilcem na družbenih omrežjih. Ta vprašanja lahko zastavite zvestim kupcem, ki z vami ne bodo prvič komunicirali v Directu. In tiste, ki niso kupili, lahko prepričate, da odgovorijo na vprašanja. Takšen odgovor bomo analizirali in izboljšali našo storitev (razširili linijo izdelkov, spremenili ton glasu, uvedli program zvestobe). Ta vprašanja NE BODO primerna za prepoznavanje informacijskih potreb ciljne publike. Ustvarjeni so z namenom iskanja idej za razvoj trgovine: Ta vprašanja pravzaprav zanimajo mamo 2-3-letnega otroka in išče odgovor nanje.

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用 * 标注